Outdoor schoenen worden al sinds 1997 verkocht bij Beijer Schoenen.

Binnen ons verkoopteam bevinden zich fanatieke lopers, die zelf graag lange afstanden lopen.
En dan niet te vergeten Christel zelf, die een lange periode als NordicWalking instructrise actief is geweest en nog altijd wekelijks met de stokken op pad gaat.

Daarnaast heeft zij in 2011 meegedaan aan een sponsorloop, waarbij 100 km.
aaneengesloten gelopen diende te worden. Leveranciers, klanten, patienten van de podologie en familie sponsorde deze loop, waardoor het geldbedrag zo hoog opliep, dat een derde plaats gehaald werd van de bedrijvenlijst van de NovibTrailWalker.

Trots dat mijn team het helemaal uitliep, trots op het geldbedrag dat we binnenhaalde en leuk, omdat alle merken schoenen in de periode van oefenen, oefenen en nog eens oefenen uitgeprobeerd konden worden.

Zelf draag ik graag lage Meindl’s allround goretex met wandelen, Lowa lady-light als bergschoenen en Teva’s wanneer de open schoenen weer aan kunnen.

Door het verschil in ondergrond tijdens de 100 km. waarbij we een groot deel van de Veluwe afliepen, waren de verschillende schoenen ook nodig.

Ik was blij met de stevige bergschoenen van Meindl tijdens de nacht door het bos. Het mooie weer gaf ook nog gelegenheid tot lage wandelschoenen en de laatste kilometers was ik echt toe aan iets anders, waardoor de Hi-tec sport een welkome afleiding waren.

De ervaring om met vele lopers dit traject te beginnen en af te maken was het afzien dubbel en dwars waard.

Een mooie bijkomstigheid is het inzicht dat je krijgt in het belang van een paar goed passende schoenen en sokken. Tijdens de oefenweekenden van het NOvib kregen we uitleg over het belang hiervan, wat voor een team van podologen een overbodige luxe lijkt, maar met de ervaringen ben ik nog enthousiaster geworden als ik altijd al was, om iedereen die graag wandelt of aan wandelen begint de juiste schoen te adviseren.

De stijfheid van de zool, het buigpunt van de schoen, het materiaalgebruik bij een schoen zijn allemaal divers om tot een juiste keus te komen bij het gebruik van uw wandelschoen.

Laat u adviseren door Jacqueline, Jacqueline de Leeuw, Adrie, Trea of Christel. Zij zijn allemaal opgeleid door Rob van Meindl schoenen en Jan Willem van Lowaschoenen, om u tot u juiste aanschaf te helpen.

Want echt wandelplezier begint pas met een goede uitrusting…